09.03.2023 Momssien Toimisto

Tiedote Moms for Kidsin toiminnasta vuonna 2022

Vuosi 2022 oli järjestyksessään kahdeksas yhdistyksemme toimintavuosi. Ensimmäisen Joulusukka-keräyksen kautta saimme aloittaa jo vuonna 2015 ja yhdistys Moms for Kids ry perustettiin lokakuussa vuonna 2016 Vimpelissä.

Olemme halunneet Moms for Kidsin eli Momssien toiminnan koko ajan kasvavan. Tilastoimme luvuiksi toimintaamme vuosittain, jotta voimme seurata ja kehittää toimintaamme ja palveluitamme. Tilastointia tarvitaan myös tiedoksi toiminnastamme yhteistyökumppaneille, rahoittajille ja medialle.

Momssit sai palvella vuonna 2022 Etelä-Pohjanmaalla yhteensä 4099 yksittäistä asiakasta ja heidän lisäkseen 169 perhettä, joiden kokoa ei tilastoitu, eli yhteensä 4400-5000 asiakasta. Kaikki asiakkaat tilastoitiin palvelumuodoissa erikseen. 

Eniten asiakkaita tavoitti Momssien Vaatepankki, joka on viidellä paikkakunnalla toimiva palvelumuotomme; Alajärvellä, Alavudella, Evijärvellä, Lappajärvellä ja Vimpelissä. Vuonna 2023 Vaatepankki-perheemme kasvaa taas, kun kolme uutta Vaatepankkia avataan Kauhavalla, Perhossa ja Soinissa.

Vaatepankista kävi vuonna 2022 hakemassa vaatteita, harrastusvälineitä, lastenhoitotarvikkeita ja leluja yhteensä 3625 asiakasta. Ruoka-avusta apua keittiöön sai 400 asiakasta. Harrastustuen avulla 34 lasta ja nuorta sai harrastaa, ja Lomatuen avulla 40 asiakasta sai tukea yhteisen loman viettoon perheen kanssa. Joulunajan apuna toimi kaksi palvelumuotoa: jouluruokaa sisältävä Joulukassi jaettiin 79 perheelle sekä Vimpelissä ja Lappajärvellä toteutetut Joulusukka-keräykset pääsivät tasaamaan joulun ajan kuluja 90 perheessä.

Maaliskuussa 2022 alkanut Moms for Kidsin Yhdessä-hanke, joka on STEAn eli Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen rahoittama, toimii Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella kolmella eri sosiaali- ja terveyspalveluita aiemmin tarjonneella alueella. Kuntia alueisiin kuuluu: Alajärvi, Lappajärvi ja Vimpeli (Järvi-Pohjanmaan perusturva), Evijärvi ja Kauhava (Kaksineuvoinen) sekä Alavus, Kuortane, Soini ja Ähtäri (KuusSote).

Moms for Kidsin Yhdessä-hankkeessa on kaksi työntekijää. Hankkeen kautta tuetaan toiminta-alueen perheitä, naisia ja vapaaehtoisia. Hanketyöntekijät toimivat heidän hyväkseen esimerkiksi tapahtumissa, vertaisryhmissä, yhdistyksen palvelumuodoissa, hankkeen toimistolla Alajärvellä ja eri toimijoiden kanssa yhteistyössä. Asiakkaita, vapaaehtoisia ja yhteistyökumppaneita hankkeessa tavoitettiin vuonna 2022 yhteensä 812 henkilöä.

Momssien palvelumuodot toimivat käytännössä vapaaehtoisten tekijöidemme sydänten halusta siinä palvelumuodossa ja ajalla, jonka jokainen itselleen sopivaksi kokee. Vuonna 2022 Moms for Kidsillä oli toiminnassa mukana yhteensä 110 upeaa vapaaehtoista.

Tiedotetta saa hyödyntää ja julkaista vapaasti. 

Lisätietoja: Annukka Navis, Hallituksen vpj / Toiminnanjohtajan tehtävät, puh. 044 901 8359 

takaisin alkuun

gfdgf