Mitä Momssit tekee?

Moms for Kids eli Momssit tekee ennaltaehkäisevää työtä perheiden parissa. Haluamme pysäyttää ja estää lasten ja nuorten eriarvoistumista sekä syrjäytymiskehitystä tarjoamalla kaikille perheille tukea ja apua eri muodoissa.

Momssien palvelumuodot toimivat mahtavien vapaaehtoistemme panoksella. Kierrätämme vaatteita ja harrastusvälineitä ilmaiseksi, tuemme lasten ja nuorten harrastuksia, lahjoitamme ruokalahjakortteja ja ruokakasseja tiukkaa arkea helpottamaan. Lue lisää alta!

Yhdessä-hankkeen työntekijämme tarjoavat lisäksi ammatillisempaa tukea vaikkapa keskusteluavun tai vertaisryhmien kautta. Kerromme alla lisää hankkeen toiminnasta. Yhdistyksen somesta saat tietoa ryhmistä ja kaikille avoimista tilaisuuksistamme. Myös työntekijämme Ulla Anttila kertoo näistä mielellään lisää.

Täältä löydät tiedot paikkakunnista, joilla toimimme. Paikkakuntaa klikkaamalla näet tarkemmat tiedot paikallisista palvelumuodoista sekä yhteystiedot.

Vaatepankki

Vaatepankki on kaikille avoin ilmainen lasten ja nuorten vaatteiden ja harrastusvälineiden kierrätyskeskus, joka toimii paikallisten vapaaehtoisten voimin. Vaatepankki ottaa vastaan hyväkuntoisia vaatteita, lastentarvikkeita ja harrastusvälineitä ja sieltä saa kuka tahansa käydä hakemassa tarvitsemaansa.

Vaatepankkeja löytyy useilta paikkakunnilta. Katso paikallistoimijoiden sivuilta Vaatepankkien tarkemmat tiedot. Vaatepankkien aukioloajat ja ajankohtaista tietoa löydät oman paikkakunnan Vaatepankin somesta. Tervetuloa tutustumaan Vaatepankkeihimme!

Joulusukka-keräys

Joulusukka-keräys tuo jouluiloa paikallisille laspiperheille ruokalahjakorttien muodossa. Keräys järjestetään vuosittain 1.11.-7.1.. Se kokoaa yksityisten ja yritysten rahalahjoitusten avulla ruokalahjakortteja jaettavaksi seuraavana vuonna paikallisille perheille helpottamaan joulunajan menovirtaa. Tehdään yhdessä hyvää!

Joulusukka-keräys 2023 järjestetään Lappajärvellä ja Vimpelissä. Voit lahjoittaa käyttämällä seuraavia maksutietoja:

Rahankeräystili:
FI41 5522 0220 0592 48
Saaja: Moms for Kids ry
Paikkakuntakohtaiset viitteet
Joulusukka Lappajärvi: 8002
Joulusukka Vimpeli: 7003

Rahankeräyslupa: RA/2022/1655

Harrastustuki

Harrastustuki mahdollistaa mieleisen harrastuksen lapsille ja nuorille perheen taloudellisesta tilanteesta riippumatta. Harrastustukea myönnetään järjestettyyn ja säännölliseen harrastamiseen esim. lukukausimaksuihin tai lisensseihin.

Harrastustukitoimintaa on Lappajärvellä ja Vimpelissä. Tämä palvelumuoto toteutetaan yhteistyössä paikallisen rahoittajatahon eli esim. kunnan kanssa.

Paikallistoimijat

Toimimme useilla paikkakunnilla paikallistoimijoiden eli paikallisten Momssien kautta. Täältä löydät listan paikkakunnista, joilla toimimme. Paikkakuntaa klikkaamalla näet tarkemmat tiedot paikallisista palvelumuodoista sekä yhteystiedot.

Tervetuloa asioimaan kaikille avoimille Vaatepankeillemme! Ole myös rohkeasti yhteydessä meihin muihin paikkakunnaltasi löytyviin tukiin liittyen.

Ulla Anttila puh. 041 315 5230

Kristiina Mäki puh. 044 402 4246

Yhdessä-hanke

Yhdessä-hanke tuo voimavaroja ihan tavalliseen arkeen, löytöretkiä itseen ja vertaistuellisia kohtaamisia eri aiheiden äärellä. Kolmivuotisen (2022-2025) Yhdessä-hankkeen rahoittaa STEA. Toiminta-alueenamme on Järvi-Pohjanmaa, Kaksineuvoinen ja Kuusiokunnat. 

Teinineuvola
Pätkiikö yhteys? Onko koulutaival kivikkoinen? Koti tahojen taistelutanner? Teinineuvolassa puntariin laitetaan vanhemmuutta tukevat jutut ja jaetaan arkea vertaistuellisesti. 

Sekasorron Sinfonia
Viiden kokoontumiskerran matka luovuuteen, lepoon ja läsnäoloon leikki-ikäisille ja heidän äideilleen. Toteutus vaatii yhteistyökumppanin.

Vertaisryhmät
Hankkeen kohderyhmien tarpeista nousevat vertaistukeen perustuvat ryhmät esim. Uupuneiden-ryhmä.

Naisten tapahtumat
Ajasta nousevia ilmiöitä, jotka koskettavat naisten elämää: talous, voimavarat, hyvinvointi, arjenhallinta, arkisuunnittelu.

Kuulolla
Keskustelutukea kuunnellen ratkaisukeskeisesti ajatuksia vaihtaen. Tapaamiset mahdollisia myös verkossa. Maksuton. Viisi kertaa/asiakas.

takaisin alkuun

gfdgf