Mitä Momssit tekee?

Moms for Kids eli Momssit tekee ennaltaehkäisevää työtä perheiden parissa. Haluamme pysäyttää ja estää lasten ja nuorten eriarvoistumista sekä syrjäytymiskehitystä tarjoamalla kaikille perheille tukea ja apua eri muodoissa. 

Kierrätämme vaatteita ja harrastusvälineitä ilmaiseksi Vaatepankeissa, tuemme lasten ja nuorten harrastuksia sekä lahjoitamme ruokalahjakortteja tiukkaa arkea helpottamaan. Momssien palvelumuodot toimivat mahtavien vapaaehtoistemme panoksella. Lue alta lisää Vaatepankeista, Joulusukka-keräyksestä sekä Harrastustuesta.

Kristillisistä arvoistamme nousee halu tehdä myös hengellistä yhteiskristillistä työtä tuoden ihmisten arkeen toivoa ja Jumalan rakkautta. Järjestämme Naisten hengellisiä iltoja. Lisätietoa löytyy Momssien somesta. 

Yhdessä-hankkeen työntekijämme tarjoavat lisäksi ammatillisempaa tukea vaikkapa keskusteluavun tai vertaisryhmien kautta. Kerromme alla lisää hankkeen toiminnasta. Yhdistyksen somesta saat tietoa ryhmistä ja kaikille avoimista tilaisuuksistamme. Myös työntekijämme Ulla Anttila kertoo näistä mielellään lisää.

Paikallistoimijoidemme listasta löydät paikkakunnat, joilla toimimme. Paikkakuntaa klikkaamalla näet paikallisten Momssien palvelumuodot ja löydät mm. paikkakuntasi Vaatepankin yhteystiedot.

Vaatepankki

Vaatepankki on kaikille avoin ilmainen lasten ja nuorten vaatteiden, harrastusvälineiden ja lastentarvikkeiden kierrätyskeskus, joka toimii paikallisten vapaaehtoisten voimin. Vaatepankki ottaa vastaan lahjoituksina hyväkuntoisia, ehjiä ja puhtaita vaatteita, lastentarvikkeita ja harrastusvälineitä. Vaatepankeilta saa kuka tahansa käydä hakemassa ilmaiseksi tarvitsemaansa Avoimissa ovissa. Raha ei siis vaihda omistajaa missään vaiheessa, lastenvaatteet kylläkin!

Vaatepankkeja löytyy useilta paikkakunnilta. Katso paikallistoimijoiden sivuilta Vaatepankkien tarkemmat tiedot. Vaatepankkien aukioloajat ja ajankohtaista tietoa löydät oman paikkakunnan Vaatepankin somesta. Tervetuloa tutustumaan Vaatepankkeihimme!

Joulusukka-keräys

Joulusukka-keräys tuo jouluiloa paikallisille laspiperheille ruokalahjakorttien muodossa. Keräys järjestetään vuosittain 1.11.-7.1.. Se kokoaa yksityisten ja yritysten rahalahjoitusten avulla ruokalahjakortteja jaettavaksi seuraavana vuonna paikallisille perheille helpottamaan joulunajan menovirtaa. Tehdään yhdessä hyvää!

Joulusukka-keräys 2023 järjestetään Lappajärvellä ja Vimpelissä. Voit lahjoittaa käyttämällä seuraavia maksutietoja:

Rahankeräystili:
FI41 5522 0220 0592 48
Saaja: Moms for Kids ry
Paikkakuntakohtaiset viitteet
Joulusukka Lappajärvi: 8002
Joulusukka Vimpeli: 7003

Rahankeräyslupa: RA/2022/1655

Harrastustuki

Harrastustuki mahdollistaa mieleisen harrastuksen lapsille ja nuorille, kun perheen taloudellinen tilanne muutoin estäisi harrastamisen. Harrastustukea myönnetään järjestettyyn ja säännölliseen harrastamiseen esim. lukukausi- ja seuramaksuihin tai lisensseihin 0-17-vuotiaille. Tämä palvelumuoto toteutetaan yhteistyössä paikallisen rahoittajatahon esim. kunnan kanssa.

Harrastustukitoimintaa toteutetaan vuonna 2024 Lappajärvellä ja Vimpelissä yhteistyössä kuntien kanssa. Harrastustukea voi hakea 0-17-vuotiaille, joiden kotikunta on Lappajärvellä tai Vimpelissä. Lue lisää ja täytä kotikuntasi hakulomake alla olevista linkeistä:

Lappajärven Harrastustuki
Vimpelin Harrastustuki

Hengellinen työ

Momssien toiminta rakentuu kristilliselle arvopohjalle. Haluamme tarjota ihmisille hengellistä sisältöä ja vertaistukea hengellisten toimintamuotojen kautta tuodaksemme toivoa ja Jumalan rakkautta jokaisen ihmisen elämään. Momssien hengellisiin tilaisuuksiin ovat ihan kaikki tervetulleita. 

Järjestämme yhteiskristillisiä kaikille naisille avoimia Naisten hengellisiä iltoja Evijärvellä keväällä 2024. Illoissa jaetaan elämää, luetaan Raamattua, rukoillaan ja jutellaan teekupposen äärellä. Mukaan ovat tervetulleita kaikki naiset omana itsenään! Lisätietoja Momssien somesta.

Ulla Anttila puh. 041 315 5230

Kristiina Mäki puh. 044 402 4246

Yhdessä-hanke

Yhdessä-hanke tuo voimavaroja ihan tavalliseen arkeen, löytöretkiä itseen ja vertaistuellisia kohtaamisia eri aiheiden äärellä. Kolmivuotisen (2022-2025) Yhdessä-hankkeen rahoittaa STEA. Toiminta-alueenamme on Järvi-Pohjanmaa, Kaksineuvoinen ja Kuusiokunnat. 

Teinineuvola
Pätkiikö yhteys? Onko koulutaival kivikkoinen? Koti tahojen taistelutanner? Teinineuvolassa puntariin laitetaan vanhemmuutta tukevat jutut ja jaetaan arkea vertaistuellisesti. 

Sekasorron Sinfonia
Viiden kokoontumiskerran matka luovuuteen, lepoon ja läsnäoloon leikki-ikäisille ja heidän äideilleen. Toteutus vaatii yhteistyökumppanin.

Vertaisryhmät
Hankkeen kohderyhmien tarpeista nousevat vertaistukeen perustuvat ryhmät esim. Uupuneiden-ryhmä.

Naisten tapahtumat
Ajasta nousevia ilmiöitä, jotka koskettavat naisten elämää: talous, voimavarat, hyvinvointi, arjenhallinta, arkisuunnittelu.

Kuulolla
Keskustelutukea kuunnellen ratkaisukeskeisesti ajatuksia vaihtaen. Tapaamiset mahdollisia myös verkossa. Maksuton. Viisi kertaa/asiakas.

takaisin alkuun

gfdgf